Tuddal Høyfjellshotell drives av Malin Torsdatter Abrahamsen sammen med sin mann.

Driver Malin fra Søgne Norges beste hotell? Du kan avgjøre

Publisert Sist oppdatert

Tuddal Høyfjellshotell, drevet av Søgne-jenta Malin Torsdatter Abrahamsen og hennes mann Einar Zakkæus Gurholt, er nominert til å bli Norges beste hotell 2025.

Avstemningen er nå i gang, og folket avgjør hvilken destinasjon som stikker av med den gjeve tittelen. I fjor gikk Støtvig Hotel helt til topps, foran Hotel Union Geiranger og Hotel Frøya. Om Støtvig klarer å forsvare tittelen, eller om Tuddal Høyfjellshotell denne gangen går helt til topps, avgjøres innen fristen 11. september klokken 12.00.

– Vi har fulgt denne konkurransen i mange år og ofte tenkt at det hadde vært gøy å delta, mest for å se hvor vi står i møte med de største. At vi faktisk skulle bli nominert, hadde vi aldri trodd. Derfor var gleden stor da redaktøren i Nettavisen kunne fortelle oss at flere hadde nominert oss. Det er vi utrolig stolte av, sier Malin Torsdatter Abrahamsen til N247.

Her er det mulig å stemme i avstemmingen

– Vi driver et lite hotell med stor stolthet, legger hun til.

Malin Torsdatter Abrahamsen og hennes mann, Einar Zakkæus Gurholt

Hotellet ligger i Hjartdal kommune i Telemark, ikke langt fra Gaustatoppen og Rjukan. 

I 2024 viste NRK serien Påskekrim-leker med programleder Markus Neby, som ble spilt inn ved hotellet.

Satser på kvalitet og ekte opplevelser

Tuddal Høyfjellshotell ble bygget som sanatorium for 130 år siden. I dag omtales det som Norges best bevarte trehotell.

– Det betyr at vi ikke har de største rommene eller king size-senger, men vi legger all vår sjel i kvalitet: gode senger, spesiallagde puter – og en matopplevelse som løfter frem råvarene fra våre lokale bønder. Her lages alt fra bunnen, og da mener jeg virkelig alt, sier Malin.

Spisesalen i hotellet kan gi skikkelig høyfjellsstemning

Hun forteller at kjøtt, melk og grønnsaker hentes fra lokale produsenter, og at mye av arbeidet gjøres sammen med bonden Elbjørg.

– Det er ofte at min mann Einar selv er med bonden vår og drar opp gulrøttene som serveres samme kvelden, forteller hun.

Stolt over teamet

Hotellopplevelsen handler like mye om menneskene som om maten og beliggenheten.

– Det som virkelig gjør oss stolte, er teamet vårt! Medarbeidere som har høy yrkesstolthet, inkluderende holdninger og en smittende glede i arbeidet. Vi tror det er nettopp dette som gjør at gjestene setter pris på oss. Vi følger hver gjest opp trappene, og vi tar oss tid til å prate med dem, sier Malin.

Søgne-røtter

Malin legger heller ikke skjul på at røttene til Søgne betyr mye.

– Jeg er barnebarn til Erling Hansen og derfor opptatt av å hedre bøndene. I tillegg har vi i flere år hatt et superfint samarbeid med Søgne videregående og Kari Kleivset i spissen, med utplassering av voksne gartnerstudenter , forteller Hølle-jenta. 

– Og det er jo etter hvert en stor andel søgnefolk som har besøkt oss, og det er veldig stas, legger hun til.

En ære å bli nominert

For Malin og ektemannen handler det ikke om å være trendy eller å jage stjerner i Michelin-guiden.

– Vi ønsker å lage mat med hjertet, med ekte smak, og vi er begge svært interessert i å kombinere mat og vin. Vi ønsker ikke å være et trendy sted, men vi tror flere og flere verdsetter vertskap som er til stede, ren og naturlig mat – og ekte opplevelser, fremfor overdådig luksus, forklarer hun.

At de er nominert side om side med noen av landets mest prestisjetunge hoteller, beskriver hun som en stor opplevelse.

– Å bli nominert side om side med hoteller som Britannia, et av våre absolutte favoritthoteller, det er en ære. Vi er ydmyke, men også svært stolte, avslutter Malin.

Powered by Labrador CMS