Direktør by- og stedsutvikling, Ragnar Evensen.
Direktør by- og stedsutvikling, Ragnar Evensen.

Utsetter behandling av ny arealplan

Publisert Sist oppdatert

Formannskapet i Kristiansand møttes onsdag formiddag til et ekstra møte for å ta stilling til videre fremdrift og vedtak av ny arealplan for kommunen.

Høyres gruppeleder Renata Hægeland fremmet ved møtestart forslag om å utsette behandlingen til et nytt bystyre er på plass. Forslaget er et fellesforslag fra Høyre og FrP.

By- og stedsutviklingsdirektør Rangar Evensen sa i en kommentar at i stedet for utsettelse bør saken sendes tilbake til administrasjonen for videre bearbeidelse, et innspill Hægeland sluttet seg til.

Knapt flertall

Forslaget fikk støtte fra Kleppelistas leder, Vidar Kleppe som mente saken over hodet ikke hastet å få avgjort i denne bystyreperioden.

FrPs gruppeleder uttalte at han ikke kunne finne noen gode argumenter for å ikke overlate saken til et nytt bystyre og la til at dette ville gi velgerne en anledning til å påvirke resultatet av en ny plan.

– Jeg har ikke snudd, men resten av gruppa har bestemt at vi støtter utsettelse, kommenterte KrFs Jørgen Kristiansen som tidligere ønsket å behandle planen videre i inneværende periode.

Det var i første rekke SV og MDG som ikke ønsket utsettelse og spurte hvordan et helt nytt bystyre skulle være bedre rustet til å ta stilling til arealstrategi enn nåværende bystyre som har jobbet med saken i inneværende periode.

Også APs Mette Gundersen spurte hva flertallet ville oppnå ved en ny utsettelse som politikerne har fått jevnlige oppdateringer å gjennom hele saksbehandlingen.

– Har en mistanke om at noen har en drøm om at et nytt bystyre skal bli så borgerlig at det påvirker resultatet, uttalte Gundersen.

– Vi var klare til å gå videre med dette, prosessen bli satt kraftig på vent med en utsettelse, sa SPs Reidar Heivoll.

– Tidsplanen vi ble presentert i januar er ikke holdt, å starte sluttbehandling i et bystyre og fullføre denne i et nytt er ikke en heldig måte å behandle denne saken på, kommenterte Høyres Terje Ø. Pettersen.

Ved voteringen i formannskapet ble forslaget fra Høyre og FrP vedtatt med 8 mot 7 stemmer.

Les også:

Powered by Labrador CMS