– Det selges lodd og det trekkes gevinster i ett sett her på Sygna i dag, sier leder i Lions Club Greipstad, Ragnar Klami.

Lions Club Greipstad - basar med ny Årspris

Publisert Sist oppdatert

2019 var siste gang Lions Club Greipstad gjennomførte sin årelange tradisjon med loppemarked i Nodelandshallen. Første loppemarked ble arrangert helt tilbake i 1977.

– Utfordringen med å skaffe nok attraktive lopper har imidlertid blitt stadig større. Bare i dag arrangeres to andre loppemarked, og i tillegg er det mange brukthandlere som tar unna sin del av markedet. Det ligger mye arbeid bak den ene dagen i året vi er her i hallen, og derfor har vi tatt denne avgjørelsen, sa Rolf Hagen fra arrangørene den gang.

– Nå har vi i stedet startet det som skal være en årlig basar her på Sygna kultursenter, sier president i klubben, Ragnar Klami til N247 lørdag.

Bård Bårdsen i Lions Club Greipstad snurrer ivrig på hjulene når gevinster skal trekkes på Sygna kultursenter.

Allerede like etter at basaren var i gang lørdag var det godt med folk i salen på kultursenteret, og i følge Klami var kjøpelysten etter loddene i basaren stor. Det samme kan sies om stemningen blant de mange fremmøtte.

Det spesielle med inntektene som klubbene genererer ved sine arrangement er at ikke noe av dette brukes på klubbens egne medlemmer.

– Vi er kjempefornøyde med omsetningen som kommer til å gi et godt økonomisk resultat. Alt går til andre som har behov, det være seg idrett, annen frivillig innsats eller til andre trengende. Halvparten at våre inntekter benyttes lokalt, en fjerdedel til nasjonale tiltak og den siste fjerdedelen til Lions Club internasjonale virksomhet, forklarer Klami.

Ny Årspris

– Vinneren av Årsprisen ble Greipstad IL TH Team (tilrettelagt håndball) ved Ingrid Stupstad Knudsen. Hun er en ivrig initiativtager og er primus motor for dette laget. Pengene går med til å dekke kostnader for NM som skal gå i Bodø til høsten. Ingrid holdt en liten takketale hvor hun fortalte om arbeidet innen tilrettelagt håndball. Det var tydelig at publikum synes dette var interessants og imponert over arbeidet, sier Ragnar Klami til N247.

Nytt for den lokale klubben er at det i år også deles ut en Årspris. Det var Ingrid Knutsen som på vegne av Greipstad IL kunne ta imot en sjekk på hele 25.000 kroner
Powered by Labrador CMS