Boonya i tannlegestolen

Publisert

Like før jul måtte den 130 kilo tunge tigeren Boonya til tannlegen. Dyrepasserne oppdaget nemlig at hun hadde tydelige tannskader. Det er ikke bare bare å finne en tannlege som kan utføre en slik operasjon. Tannlege Carl Christian Glad har tidligere utført slike oppdrag, og ble derfor hentet inn til arbeidet.
Tigeren ble bedøvet og tatt med til vår klinikk inne i Dyreparken. Etter en to timers prosedyre hos tannlegen ble to hjørnetenner i overkjeven rotfylt, og alt står nå bra til med Boonya. Til sammenligning kan en tigers hjørnetann bli opptil 13 cm lang mens en menneske hjørnetann er cirka 3 cm lang.
 
Dyreparkens tiger er en del av et internasjonalt bevaringsprogram. Sibirsk tiger er sterkt utryddingstruet globalt. På 1940-tallet var det bare 20-30 tigere igjen i vill tilstand. Bevaringsprosjekter har ført til at antallet har økt igjen, og i dag er det rundt 400 tigre i naturen. Hovedtruslene til sibirsk tiger er ødeleggelse og oppstykking av leveområdene og mangel på byttedyr. I tillegg jaktes sibirsk tiger for skinnet og for bruk i tradisjonell kinesisk medisin.
Pressemelding fra Kristiansand Dyrepark
Boonya hos tannlegen like før jul. (Foto: Skjermdump, Dyrepark-video.)
Powered by Labrador CMS