Det var mange besøkende og god plass i finværet under åpning av den nye energistasjonen på Lonelier i mai 2023.

«Blant de ti beste i verden»

Publisert

Shellstasjonen på Lonelier i Søgne, St1's energistasjon som åpnet for kunder i mai 2023, er blant ti finalister som kjemper om å bli kåret til verdens beste ladestasjon. Det er elbil.no som omtaler kåringen på sine nettsider.

Bak kåringen står Global Convenience Store Focus, som i følge elbil.no er en slags paraplyorganisasjon for den delen av servicebransjen som retter seg mot bil og transport.

Global kåring

I finalerunden får den lokale energistasjonen selskap av stasjoner fra Kina, Sverige, Storbritannia og Tyskland i tillegg til nok en norsk deltaker med beliggenhet noen kilometer lenger vest langs E39. Dette er listen med finalister:

  • BP puls Steinbit, Shenzhen, Kina
  • Circle K, Vädermotet, Göteborg, Sverige
  • Recharge/Certas/Esso/DCC Energy/Able Mandal, Norge
  • EG Group Frontier Park, Blackburn, Storbritannia
  • GRIDSERVE, London Gatwick Electric Forecourt, Storbritannia
  • Maxol Kinnegar, Nord-Irland, Storbritannia
  • Seed & Greet, Hilden, Tyskland
  • Shell Wuhan Panlong i Hubei-provinsen i Kina
  • St1/Shell Lonelier, Norge
  • Westmorland, Gloucester Services, England, Storbritannia
St1s nye energistasjon med døgnhvileplass på Lonelier helt vest i Kristiansand.

Elbil.no presiserer at det ikke er kvaliteten på ladestasjonen som vektes, men totalpakken med diverse ulike fasiliteter knytte til ladestasjonen.

– Viser at vi gjør noe riktig

Etableringssjef i St1, Bård A. Granerud sier til N247 at selskapet synes det er stas å bli lagt merke til i en internasjonal sammeneheng.

Bård A. Granerud er etableringssjef retail Norge for selskapet St1.

– Dette beviser at vi gjør noe riktig. Her vektlegges totaltilbudet kundene kan få når de lader. Det er også noe vi prioriterer på våre stasjoner som på Lonelier med effektive ladere, butikk, grøntområder, hundelufting og andre tilbud. Det skal være en god totalopplevelse for kundene, sier Granerud.

Så legger han ikke skul på at det i denne sammenehengen konkurreres mot store markeder i land som Tyskland og Kina.

– Det vi likevel opplever er at Norge blir lagt merke til internasjonalt. Vi vet at de som står bak har vært og sett på vår stasjon, og Norge er kjent for å være tidlig ute med nye gode løsninger selv om vi er et lite marked i internasjonal målestokk, sier etableringssjef i St1 Bård A. Granerud.

Stem på beste stasjon

Avstemningen blant de ti finalistene forgår via selskapets sider på internett. Se her hvordan du kan gå frem for å gi din stemme til en av finalistene.

Powered by Labrador CMS