Over dobbel pris i sørvest

Publisert Sist oppdatert

Lørdag fortsetter prisforskjellene mellom prisområdet i sørvest og resten av landet. Strømprisen blir omtrent den samme som fredag og det blir ingen «normal» lav helgepris som det har vært mange helger i år.

Fredag koster strømmen i sørvest over dobbelt så mye som i resten av landet. Prisen, inklusive merverdiavgift, blir 66,7 øre per kWh i snitt, uten at nettleie, påslag og andre avgifter er beregnet.

I resten av landet blir nettoprisen 29,8 øre med unntak av det nordligste prisområdet som ikke betaler moms for strømmen.

Torsdag stiger snittprisen på strøm i sørvest til 57,5 øre per kWh, opp rundt 10 øre fra onsdag. I resten av landet blir samme pris 33,8 øre med unntak av de nordligste prisområdene som ikke betaler merverdiavgift. 

I prisene er merverdiavgift beregnet, men ikke påslag, nettleie og andre avgifter.

Onsdag blir gjennomsnittlig spotpris 46,7 øre per kWh i sørvest uten at nettleie, påslag og andre avgifter er beregnet. I de fire andre prisområdene er spotprisen rundt 10 øre rimeligere.

Tirsdag blir en ny dag hvor strømprisen i sørvest er nesten dobbelt så høy som i resten av landet. 61,2 øre blir snitt spotpris inkludert merverdiavgift. I tillegg kommer nettleie, påslag og andre avgifter.

Mandag blir spotprisen 22,4 øre dyrere i sørvest enn i resten av landet. Prisen i sør blir 56,5 øre per kWh inkludert merverdiavgift, uten nettleie, påslag og andre avgifter. 

Søndag blir strømprisen i sørvest 41,25 øre inkludert merverdiavgift. Fra klokken 11.00 til 15.00 blir prisene liggende rett rundt null. I resten av landet blir spotprisen rundt 10 øre rimeligere enn i sørvest.

Lørdag faller strømprisen som normalt i helgene, men det blir ingen «gratistimer». Snittprisen blir 42,5 øre per kWh inkludert merverdiavgift. De fire andre prisområdene får en snittpris som ligger rundt 10 øre under NO2 (sørvest).

Hver dag frem til og med fredag har strømprisene vært stabile i sørvest rundt og litt i overkant av 50 øre per kWh inkludert merverdiavgift. I resten av landet har prisene vært noe rimeligere. Det er ikke beregnet påslag, nettleie og andre avgifter i oppgitte priser.

Mandag stiger snittprisen på strøm til 50,2 øre per kWh inklusive merverdiavgift i sørvest. I vest skal kundene betale 33,5 øre. I øst 43,1 øre og i nord 34,5 øre. I prisene er ikke påslag, nettleie og andre avgifter beregnet. 

Søndag faller strømprisen ytterligere og vi får syv timer fra klokken 09.00 med en kilowattpris like under nullpunktet i sørvest. Snittprisen blir 30,2 øre inkludert merverdiavgift, uten at andre avgifter, nettleie og påslag er regnet med. Resten av landet får en litt lavere snittpris med unntak av det nordligste prisområdet som får lik pris som sørvest.

Lørdag faller snittprisen på strøm til 33,3 øre per kWh i sørvest inkludert merverdiavgift uten nettleie, påslag og andre avgifter. Fra klokken 12.00 og fire timer fremover vil timeprisen ligge rett rundt null. Det gjelder også i prisområdet i øst. I resten av landet vil snittprisen bli relativt lik med sørvest, uten at de får «nulltimer».

Torsdag og fredag er snittprisen på strøm rundt 60 øre per kWh. Det er inkludert merverdiavgift, men uten at nettleie, påslag og andre avgifter er beregnet. I øst og nord blir snittprisen noen få øre lavere, mens kundene i vest og nordvest slipper unna med omtrent halvparten av prisen i sørvest.

Tirsdag og onsdag blir strømprisen tilnærmet identisk som mandag. Det skiller kun ett øre i snittpris per kWh gjennom døgnet i sørvest. I resten av landet er strømprisen svakt stigende.

Mandag blir sørvest det prisområdet som får dyrest strøm. Snittprisen blir 58,3 øre per kWh inkludert merverdiavgift, uten at andre avgifter, påslag og nettleie er beregnet.

I øst og helt i nord blir nettoprisen 46,6 øre, mens vest og nordvest får en netto snittpris på 29,3 øre.

Søndag opplever strømkundene i sørvest 15 timer ned negativ strømpris, nettleie og andre avgifter er ikke beregnet. Snittprisen blir 13,6 øre inkludert merverdiavgift som er landets nest billigste. Det er kun Østlandet som ligger et par øre under per kWh. De andre prisområdene får en snittpris rundt 10 øre over disse to områdene.

I følge strompriser.no  var strømprisen på samme dag i fjor 521% høyere.

Lørdag,  mellom klokken 10.00 og 17.00, får du betalt  for å bruke strøm. Det gjelder kun kilowattprisen. Andre avgifter og nettleie må betales. Snittprisen i sørvest blir 17,7 øre inkludert merverdiavgift som er landets nest billigste. Det er kun Østlandet som får en pris som ligger et par øre under. I vest og nord skal kundene betale rundt 30 øre per kWh.

Strømprisen på samme dag i fjor var 339% høyere. Den dyreste timen noensinne i Kristiansand var 10.2 kr/kWh. Dette skjedde den 29.08.2022. Den billigste timen var -0.86 kr/kWh. Den 16.07.2023. Det skriver strømpriser.no på sine hjemmesider.

Strømprisen hittil i år er i snitt 0.78 kr/kWh. Dette er 41% lavere enn samme periode i fjor.

Fredag blir en ny dag med lave strømpriser. 28,2 øre blir døgnprisen inkludert merverdiavgift. I resten av landet blir strømprisene stort sett like. Det er ikke beregnet nettleie og andre avgifter i prisen.

Torsdag fra klokken 12.00 til 17.00 vil strømprisen være på minussiden med maksimum minimum 22,5 øre per kWh i timen fra klokken 14.00 i øst og sørvest. Døgnprisen (snitt) blir 23,6 øre inklusive merverdiavgift, uten nettleie og andre avgifter.

Sammen med prisområdet i øst er dette landets billigste strømpriser denne dagen. De tre andre områdene skal betale rundt 30 øre per kWh, og ingen av disse områdene har negative priser torsdag.

Onsdag blir døgnprisen på strøm 59,3 øre per kWh i sørvest inkludert merverdiavgift, en liten oppgang fra tirsdag. Prisen er uten nettleie og andre avgifter. I de andre prisområdene i landet er det igjen vest og nordvest som kommer rimeligst ut med en kilowattpris på 48 øre.

Tirsdag blir døgnprisen på strøm 55,7 øre per kWh. Det er inkludert merverdiavgift, uten at nettleie og andre avgifter er beregnet. Prisforskjellene i landet er omtrent lik mandagens forskjeller.

Mandag stiger døgnprisen til 64,3 øre inkludert merverdiavgift. Det er rundt ti øre dyrere enn  i øst og nord. Vestlandet er noe billigere som det har vært i lang tid nå. I prisene er det ikke regnet nettleie og andre avgifter.

Søndag fra klokken 11.00 til 14.00 er netto strømpris satt til null per kWh i sørvest. Døgnprisen blir 46,6 øre inkludert merverdiavgift, men uten nettleie og andre avgifter.

I de fire andre prisområdene er strømmen noe rimeligere, i overkant av 10 øre per kWh.

Lørdag blir snittprisen på strøm like i overkant av 50 øre inklusive merverdiavgift per kWh i sørvest. Det før nettleie og andre avgifter er beregnet. NO2 (sørvest) er igjen dyrest i landet, mens de fire andre prisområdene ligger rundt 15 øre under i pris per kWh.

Fredag, mellom klokken 13.00 og 16.00 vil sørvest få netto minuspriser på strøm. like under nullpunktet. Døgnprisen (snitt) blir 34,7 øre per kWh inkludert merverdiavgift. I vest og nordvest fortsetter de lave strømprisene og disse to prisområdene får en døgnpris på 18 øre inkludert merverdiavgift. 

I prisene er ikke nettleie og andre avgifter beregnet.

Torsdag blir snittprisen på strøm omtrent lik onsdagens. 48,5 øre per kWh er prisen inkludert merverdiavgift. Nettleie og andre avgifter er ikke inkludert. I resten av landet blir strømprisen noe lavere, men bare noen få øre.

Onsdag er døgnprisen (snitt) på strøm 47 øre per kWh inkludert merverdiavgift. Strømprisen er relativt lik over hele landet. Det er ikke beregnet nettleie og andre avgifter i beløpet.

Tirsdag blir døgnprisen (snitt) på strøm i sørvest like under 50 øre per kWh inkludert merverdiavgift. Nettleie, andre avgifter og strømstøtte er ikke beregnet.

Strømprisen er relativt lik gjennom hele døgnet, og det samme er kilowattprisen i resten i landet.

Mandag øker snittprisen på strøm med over 50 øre. Den dyreste timen blir mellom klokken 20.00 og 21.00 og vil da koste 277 øre inkludert merverdiavgift. Snittprisen blir én krone uten at nettleie, andre avgifter og strømstøtte er beregnet.

Døgnprisen (snitt) i sørvest er denne dagen over dobbel så dyr som i resten av landet.

Søndag blir snittprisen 47 øre per kWh inkludert merverdiavgift. Nettleie og andre avgifter er ikke beregnet i prisen. I de fire andre prisområdene blir strømprisen mellom 10 og 15 øre rimeligere.

Lørdag får vi ikke minuspriser på strøm slik det har vært de foregående helgene. Snittprisen blir 52,6 øre per kWh inkludert merverdiavgift i sørvest, uten at nettleie og andre avgifter er beregnet. Mellom klokken 11.00 og 16.00 vil timeprisen ligge under 10 øre. 

Dyrest er strømmkostnaden mellom klokken klokken 19.00 og midnatt med rund 80 øre per kWh. I resten av landet er strømmen billigere med en snittpris rundt 41 øre per kWh.

Torsdag skal strømkundene i sørvest betale 89 øre per kWh inkludert merverdiavgift. Det uten at nettleie, andre avgifter og strømstøtte er beregnet. I vest og nordvest blir snittprisen 11 øre, i Oslo, Troms og Finnmark blir prisen 61 øre. 

Onsdag blir snittprisen på strøm 67 øre per kWh inkludert merverdiavgift, over dobbelt så dyrt som prisområdene NO3 og NO4. I nord og øst blir strømprisen relativt lik som i sørvest. Det er ikke beregnet nettleie og andre avgifter i prisene.

Tirsdag faller snittprisen på strøm til 77,5 øre per kWh inkludert merverdiavgift. Det er 32,5 øre under mandagens snittpris. Likevel er døgnprisen i resten av landet adskillig rimeligere, alle de fire andre prisområdene havner på 40-tallet netto.

Det er ikke beregnet nettleie, andre avgifter eller strømstøtte i tallene.

Mandag stiger snittprisen på strøm til 110 øre per kWh inkludert merverdiavgift. I to prisområder (NO3 og NO4) blir snittprisen omtrent halvparten så dyr. Dyrest blir strømmen i timen fra klokken 21.00 med 272 øre per kWh.

På toppen kommer nettleie og andre avgifter. Strømstøtten er ikke tatt med i beregningen.

Søndag får vi minuspriser på strøm i syv timer fra klokken 08.00. Snittprisen blir 20 øre per kWh gjennom døgnet inkludert merverdiavgift. Det er ikke beregnet nettleie og andre avgifter i prisen.  Strømprisen blir stort sett lik over hele landet denne dagen.

Powered by Labrador CMS