Det var Bjørn Pettersen som fikk ideen om at det måtte oppgraderes i Krageviga. Han fikk med seg en sprek gjeng med mannfolk og satte i gang.

Krageviga: – Dette er bare trist

Publisert
Denne store og tunge grillen er flyttet opp på scenen ute i Krageviga.

– Her har vi, en god gjeng med godt voksne mannfolk, gjort det så fint som mulig for at turfolk skal ha en plass å dra til for å kose seg. Så et det enkelte som vil ødelegge idyllen.

Kjedelig

Det er Bjørn Pettersen som sier dette til N247. Han har vært «arbeidsleder» for den flotte gjengen med godt voksne mannfolk som helt siden juni i 2019 har lagt ned uhorvelig mange dugnadstimer og gjort Krageviga nærmest til det helt ukjennelig. Så fint er det blitt.

Både nede ved den lange brygga i sjøkanten og oppe i den store skauen. 17. april var uvedkommende på ferde igjen. Bjørn forteller videre:

Det er også en god del søppel som blir strødd rundt. Som blant annet ølbokser og vinflasker.

– Vi laget plass til en stor grill som vi ønsket kunne stå utenfor «tunnelen» vi har laget i fjellet ved den store uteplassen. Der satte vi opp en stor scene, satt ut bord og gjort det trivelig for folk flest. Men tydeligvis ikke for alle. Her har det virkelig vært sterke krefter i sving, for grillen alene veier godt over hundre kilo. Den er så blitt løsnet, og flyttet bort til scenen. I tillegg er det blitt brent noen plankebord, ja, det hele er bare trist. Folk fra Parkvesenet satte den på plass igjen etter noen få dager. I slutten av denne uken drar vi ut igjen for å finne en ny løsning. Vi må lage et solid fundament så ikke slikt skjer igjen. For slik vil vi ikke ha det her ute, sier Bjørn Pettersen.

En del søppel

Det er imidlertid ikke første gang at det er blitt gjort hærverk på kanskje det flotteste utfartsstedet på hele Østerøya. Etter at dugnadsgjengen har «snudd opp ned» på hele Krageviga, har folk valfartet til stedet. Her er det blitt holdt både gudstjeneste, jule og påskespill i regi av Flekkerøy Misjonskirke. For noen uker siden arrangerte Bedriftsidrettskretsen en av sine «Topp ti-turer» ut hit.

– Vi har dessverre opplevd hærverk tidligere. Oppe ved den ene kanonstillingen gikk noen løs på bordene og ødela dem. Det hender også at vi finner mye søppel som vi må samle sammen. Som ølbokser og vinflasker og mye annet. Mye er også knust. Nå håper jeg at folk er ennå mer oppmerksomme og gir beskjed hvis de ser noe som ikke stemmer, og at alle som ferdes der ute tar med seg alt søppel hjem, sier Bjørn Pettersen videre.

Soneleder

– Det er riktig at vi skal ut i Krageviga i løpet av uka og å gjøre en jobb, sier soneleder i avdeling friområder i Kristiansand kommune, Tor Fredrik Axelsen til N247.

Han kommer fra Flekkerøy, og er mye rundt i naturområdene i hele kommunen.

– Er det mye hærverk?

– Nei, ikke så mye som det var før. Vi har vært litt plaget med tagging, da spesielt i Baneheia. Men selvfølgelig et det trist det som har skjedd ute i Krageviga, sier Axelsen.

Les også:

Powered by Labrador CMS