Onsdag pågår asfaltering av parkeringsplassene langs Tangvallveien. Torsdag vil plassene igjen være tilgjengelige for parkering.

Storprosjekt går mot slutten: - Asfalterer parkeringsplasser onsdag

Publisert

I mer enn to år har ingeniørvesenets produksjonsavdeling arbeidet med oppgradering av vann- og avløpsledninger på Tangvall. Nesten 3,5 kilometer rør har blitt lagt ned i bakken, og gravearbeid har påvirket trafikk, fremkommelighet og parkering i sentrum av Søgne.

Et større parkeringsareal blir igjen tilgjengelig og vil være med på å lette parkering og fremkommelighet på Tangvall.

Nå er prosektet nær målstreken, og onsdag legges ny asfalt på parkeringarealene på sydsiden av rådhuset lang Tangvallveien mellom Hølleveien og Sentrumsveien. Entreprenøren på stedet opplyser til N247 at arbeider forventes ferdig i løpet av dagen.

– Flytter neste uke

Grusplassen oppe til venstre i bildet skal bli en del av ny kollektivterminal. Som et midlertidig tiltak før terminalen påbegynnes blir plassen nå asfaltert.

– Tirsdag neste uke flytter vi også bort brakkene som har stått oppe ved park and ride området. Her blir det litt rydding og asfaltarbeid før området er helt klart. Vi skal også legge asfalt på den grusplassen som ligger nord for Sentrumsveien, områder som etter hver skal bli ny kollektivterminal, sier produksjonsleder Ronny Hjemlestad til N247.

Det eneste som da gjenstår er noe merking av parkeringsplasser, men planen er at alt dette skal være klart i god tid før 17. mai.

Med 250 nye parkeringsplasser i parkeringskjelleren under Tangvall Arena og hele parkeringsområdet lang Tangvallveien tilbake i drift, bør parkeringssituasjonen på Tangvall være betydelig forbedret fra hva som har vært tilfelle de seneste to årene.

Les også:

Powered by Labrador CMS