Det er historiker Trond Bjerkås og arkeolog Frans-Arne Stylegar som i 2018 fikk oppdraget med å skrive Søgnes historie.

Søgnes historie bind 1 lanseres

Publisert Sist oppdatert

I 2018 fikk historiker Trond Bjerkås og arkeolog Frans-Arne Stylegar oppdraget med å skrive Søgnes historie. Stylegar skulle skrive historien fram til år 1605, mens Bjerkås fikk i oppdrag å skrive resten av historien.

I november 2022 ble «Søgnes historie - Bind 2, 1605 - 2020» skrevet av Trond Bjerkås presentert for publikum under et arrangement på Søgne gamle prestegård.

– Torsdag 26. oktober 2023 klokken 18.00 er turen kommet til lansering av «Søgnes historie - Bind 1». Det er Frans-Arne Stylegar som har skrevet denne boken sammen med Bjerkås som er forfatter av de tre siste kapitlene i denne utgaven. Også denne lanseringen finner sted på Søgne gamle prestegård i samarbeid med Søgne historielag og Søgne mållag, sier leder av arrangementskomiteen, Thorvald Hellum til N247.

Thorvald Hellum .

– De to bøkene kommer ut i «omvendt rekkefølge», og bind 1 som nå lanseres tar for seg Søgnes historie fra funnet av «Sol», det eldste funnet av et menneske i Norge, og fram til år 1605. Med sin nære tilknytting til kysten og med et landskap som er lett å komme til for bosetting, er Søgne rikt på fortidsminner. Dette er bøker hvor leserne lett blir revet med i fortellingene, og fra Mediegruppa ser vi veldig frem til å kunne presentere historien for innbyggerne, utdyper Hellum.

Program

Det er Kjell Sverre Langenes om skal være møteleder under lanseringen torsdag 26. oktober, og i tillegg til presentasjon av forfatteren, vil redaksjonskomiteens leder, Oddbjørn Eikestøl, Jostein Andreassen, og Pål Repstad kommentere den nye boka.

Vokalist Isabella Natali Fossheim – akkompagnert av Adelin Bull-Gjertsen skal underholde gjestene på Søgne gamle prestegård, og det blir pause med bevertning i form av kaffe og kringler.

Powered by Labrador CMS