Leder av Hovedutvalg for samferdsel og mobilitet i Agder, Steinar Bergstøl innfelt.

Vil ha orientering av rundkjøring kontra lysegulering

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er nyvalgt leder i Hovedutvalg for samferdsel og mobilitet i Agder, og denne saken var ny for meg. Derfor tar jeg tak i det med en gang og setter saken på sakslista til møte i Hovedutvalg for Samferdsel og mobilitet på onsdag 13. mars i Farsund, sier Steinar Bergstøl (FrP) til N247 etter å ha lest saken om oppstart av arbeid med lysregulering på Tangvall.

Bergstøl legger til at han etter publiseringen i N247 har fått flere henvendelser om hvorfor man har gått bort fra rundkjøring.

I det kommende møtet i Farsund vil Bergstøl fremme følgende forslag:

«Det skal sendes ut anbud fra Agder fylkeskommune om etablering av nytt lyskryss på Tangvall. Men i detaljreguleringsplanen vedtatt i gamle Søgne kommune i 2019 ble det bestemt rundkjøring. Rundkjøring ble da sett på det mest fordelaktige med tanke på trafikkflyt. Jeg vil derfor be om en orientering i hovedutvalg for samferdsel og mobilitet på vårt møte i Farsund 13. mars eller ved en annen anledning hvis det blir for kort svarfrist. Hvilke muligheter har vi for å gå tilbake til løsningen om rundkjøring nå?»

Powered by Labrador CMS