Prisen på strøm faller igjen lørdag.

Oppdatert: Sør blir dyrest i landet onsdag

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag melder strømbørsen Nord Pool at området Kristiansand (NO2) får dyrest strømpriser i landet onsdag. Gjennomsnittsprisen blir 61,3 øre, mens Oslo får en snittpris på 56,6 øre, uten avgifter, påslag og nettleie.

I nord blir døgnprisen minus 0,9 øre.

Mandag får vi ingen negativer strømpriser, men døgnprisen blir lav i forhold til de siste årene. 41,3 øre per kWh er strømbørsens Nord Pools tall for det kommende døgnet, uten at nettleie og avgifter er beregnet.

Den billigste perioden blir mellom klokken 11 og 18 da snittprisen ligger rundt 20 øre netto. Den høyeste timeprisen kommer mellom klokken 20 og 21.

Søndag

Søndag sørger overproduksjonen av strøm til at det på dagtid blir syv sammenhengene negativer priser på strøm. Fra klokken 10 til 17 vil «minusprisene» ligge mellom -3,5 og -11.9 øre. Du må likevel betale nettleie og avgifter for strømbruken.

Gjennomsnittsprisen blir 33,8 øre per kWh søndag. Den laveste snittprisen på lang tid. I nord blir gjennomsnittsprisen -3,2 øre søndag.

Lørdag

Lørdag faller strømprisen igjen. Gjennomsnittsprisen blir 47,3 øre, mens det klokken fra klokken 12 til 13 blir null kroner per kWh. Nettleie og avgifter er ikke inkludert i strømprisen.

Klokken 14 til 15 blir prisen minus tre øre og minus to øre timen etter. Resten av døgnet er prisene på plussiden i sør, men kommer ikke over 66.7 øre som er mellom klokken 18 og 19.

I nord blir gjennomsnittsprisen 3,6 øre per kWh og i de to prisområdene får de fem timer med negative priser gjennom døgnet.

I Nederland faller prisen så lavt som minus 2,30 kroner fra klokken 15 til 16. I følge strømanalyseselskapet Europower er årsaken til de lave prisene i Norge lørdag stor import av billig kraft fra Europa.

Powered by Labrador CMS