Nora (9) ryddet i Hølen

Publisert

Torsdag kveld tok Nora (9) og far Øystein Karlsen på våtdraktene og startet rydding på bunnen av den populære badeplassen i Hølen.


- Det er mye pinner og skarpe steiner som ligger i bunnen etter en vinter, og det er lett å kutte seg på disse. Soneleder Tor Fredrik Axelsen i uteseksjonen i kommunen tok kontakt med dykkerklubben og spurte om de kunne være behjelpelige med en jobb det trengs fridykkere til, sier leder av Lunde velforening, Randi Føreland Hansen til N247, og legger til at hun er svært takknemlig for at dykkerklubben ville gjøre jobben.
Nora og Øystein tok forespørselen på strak arm og startet arbeidet med ryddingen klokken 18.00. Mange små skarpe stein og pinner kom opp og de to holdt på rundt en time, før de var fornøyd.
Tidligere har dette arbeidet vært gjennomført av beboere i nærheten.
Enormt arbeide
- Sindre Solberg har langt ned et enormt arbeide gjennom årene så lenge hans egne barn var små. Han har skrubbet fjellene og plukket mye stein og pinner fra kulpen. Mange har satt stor pris på dette, fortsetter Føreland.
Fridykking
Fridykking er dykking uten luft og Søgne Dykkerklubb har en egen «avdeling» for denne aktiviteten.
- Fra mai til september drar vi på familieturer med alle som vil være med, enten du har dykket før eller vil prøve aktiviteten. Vi tar oss god tid på turene og hjelper til. Dette er et lavterskeltilbud og aktivitetsdagene finner du på Spond, sier Karlsen før han drar ut på let etter skarpe steiner og pinner.
Første grein opp av Hølen torsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Hølen ligger et like stykke vest for Lunde i Søgne. (Foto: Kristiansand kommunekart)
Powered by Labrador CMS