Havet skvulpet såvidt inn på Høllebrygga rundt klokken 02.00 natt til onsdag. (Foto: Nicolai Prebensen)

Prognosen for stormfloen ned 11 centimeter

  Nicolai Prebensen
  15. jan 2020
  02:51
Meteorologisk institutt senket havnivåets topphøyde med 11 centimeter natt til onsdag. Maksimalhøyden på stormfloen blir 137 centimeter rundt klokken 04.00. Tidligere anslag var 148 centimeter på samme tid onsdag morgen, .

N247s reporter var i Høllen-området rundt klokken 02.00 og vinden hadde da lagt seg betydelig. Det betyr mindre press på vannmassene inn mot land.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Havet skvulpet litt inn over Høllebrygga, og uteplassen til Joker Høllen lå under vann med fire til fem centimeter, uten at det så ut til at det var kommet vann inn i butikken på det tidspunktet. 

Også beboere vi traff i Hølleverven sa at det foreløpig gikk greit.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Brygga ved Joker Høllen stod under vann klokken 02.00 natt til onsdag, uten at det så ut til at butikken fikk vann inn i lokalet. (Foto: Nicolai Prebensen).

Sjøen skal i følge meteorologisk institutt trekke seg tilbake fra klokken 05.30.

 I følge fvn.no (abo) er det Mandal som er hardest rammet med flere bolighus i Marnarveien og to restauranter i sentrum, ved Mandalselva, som er hardest rammet av «Didrik»her sør så langt. 

1987
N247 avslutter overvåkningen inntil videre. Denne gangen ser det ikke ut til at stormfloen blir like tøff som i 1987 hvor hele Høllebrygga lå under vann.
Sist oppdatert 15.01.2020 klokken 10:49 av Nicolai Prebensen

Som "vanlig" havnet brygga innerst i Høllebukta under vann når det er stormflo, men i skrivende stund var beboere i Hølleverven skånet for vann inn i husene. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no