Samuel Lavik (til venstre ) og Sindre Tjørhom sørget for Søgne-seier.

Sindre reddet seieren for et hardkjempende Søgne FK

Publisert Sist oppdatert
Søgne-spillerne markerer for innkast.

Vindbjart 2 – Søgne 0 – 1 ( 0 – 0 ) 4. divisjon fotball, Sparebanken Sør-banen, Vennesla mandag kveld.

Det ble et tøft oppgjør med masse gule og et rødt kort da Søgne-herrene møtte et godt Vindbjart 2, som stilte med de rutinerte ringrevene Øyvind Gausdal, Christian Follerås og Kjetil Myrvold samt tidligere Søgne-spiller Benjamin Eikeland.

Redusert til ti spillere

I en litt temposvak første omgang var det Søgne som skapte flest sjanser uten at det ble tellende resultat ut av det. Ti minutter før pause ble bortelaget redusert til ti spillere da Ulrik Stubstad fikk rødt kort etter det han etter kampen kalte en hodeløs takling. Med denne utvisning fikk et hardtkjempende Søgne-lag en tøff jobb med få med seg poeng fra kampen. Selv om hjemmelaget skapte et par store sjanser mot slutten av omgangen så ebbet det ute med uavgjort 0 – 0 til pause.

Holdt laget inne i kampen

Som forventet var det hjemmelaget som hadde ballen mest i andre omgang, hvor hardkjempende Søgne-spillere etter hvert hadde nok med å rense ballen unna. Gang på gang skapte Vindbjart store sjanser som burde gitt scoring, men en meget opplagt Søgne-målvakt Sindre Tjørhom var som en levende vegg i andre omgang og tok alt som kom.

Ditlef Ueland med kampens siste spark på ballen.

Tjue minutter ut i andre omgang kom kampens avgjørelse. Etter at bortelaget hadde blitt snytt for en straffe tidligere i omgang, som skapte hissig stemming på Søgne-benken så pekte dommeren på straffemerket etter at Jarle Rogstad ble lagt i bakken for andre gang, hvor unggutten Samuel Lavik var sikkerheten selv og ga Søgne ledelsen 1 – 0. Etter denne scoringen fortsatte hjemmelaget å presse på for både utligning og seier, men slitne Søgne-spillere holdt unna og laget kunne juble for en sterk seier med en spiller mindre i nesten en time.

Reddet laget

Banens gigant i denne kampen var helt klart Søgnes målvakt Sindre Tjørhom som bokstavelig talt reddet Søgne til en ny tre-poenger. Gode var også Søgnes midtstopperduo Dan-Roger Roland og Elias Kjøstvedt som renset unna på alle tenkelige og utenkelige måter.

Med denne seieren ligger Søgne på fjerde plass på 4. divisjonstabellen med 11 poeng etter fem spilte kamper, kun to poeng bak serieleder Randesund.

Neste kamp spilles lørdag 11 mai klokka 13.00 mot Giv Akt fra Vigeland, på naturgresset på Søgne stadion.

En ivrig Søgne-trener Lennart Aamodt mot slutten av kampen.