Viktig seier for Søgne-herrene

Publisert

Av: Frank Solås
Søgne FK – Vindbjart FK 2, 3 – 2 ( 2 – 0 ), herrenes 4. divisjon, Søgne stadion mandag kveld.

Etter stortapet mot Lyngdal i forrige serierunde var det et heltent Søgne-lag som gikk rett i strupen på et ungt Vindbjart 2 lag mandag kveld. Søgne-laget fulgte kampplanen til trener Gislason da de stadig presset Vindbjarts forsvarspillere som i kjent Vindbjart-stil skulle spille seg ut bakfra.
Artikkelen fortsetter under annonsen.
Etter flere store sjanser var det kampens gigant, Jarle Rogstad som fikk æren av å score kampens første mål da han satte ballen forbi Vindbjarts målvakt etter tolv spilte minutter. Etter scoringen fortsatt hjemmelaget å produsere sjanser, men neste nettkjenning kom først tre minutter før pause da forsvarspiller Martin Velle scoret sitt første mål i Søgne-drakta på en heading fra kort hold. Pauseledelse 2 – 0 til Søgne kunne fort vært både to og tre mål større.
Slitne ben i andre omgang
Dessverre falt innsatsen og intensiteten til hjemmelaget utover i andre omgang, og femten minutter ut i omgangen reduserte Vindbjart til 2 – 1 etter scoring av Lasse Næss.
Etter denne scoringen var kampen jevnspilt uten at noen av lagene kom til de helt store sjansene før Jarle Rogstad var frempå med en ny scoring etter surr og rot foran Vindbjart sitt mål. Dermed 3 – 1 ledelse til hjemmelaget med femten minutter igjen å spille.
Fem minutter senere ble det igjen (unødig) spenning i kampen da Lasse Næss med sitt andre mål for kvelden reduserte til 3 – 2. Selv om det ble litt spennende mot slutten så fikk ikke bortelaget flere mål, og Søgnes spillere og leder kunne juble for tre viktige og fortjente poeng.
- Vi var gode i første omgang da vi klarte å presse motstanderen til å gjøre flere feil i oppspillsfasen, i andre omgang ble vi slitne og klarte ikke å holde trykket opp, men alt i alt er jeg fornøyd med kampen og selvfølgelig tre viktige poeng, kommenterte en fornøyd Søgne-trener Stefan Gislason like etter kampslutt.
Tvilsom straffesituasjon
Det store samtaleemnet etter kampen var en straffesituasjon hvor de fleste mente at Jarle Rogstad ble snytt for et straffespark etter å ha blitt sparket ned av en Vindbjart-forsvarer. Selv om Jarle Rogstad hadde synlige (bilde)bevis på sin legg, så var kampleder uenig med Jarle og gav han gult kort for filming.
Etter kveldens seier klatret Søgne opp på niende plass på tabellen med 10 poeng etter ti spilte kamper. Neste kamp for Søgne-herrene er borte mot Jerv 2 neste mandag.
Martin Velle gliser for sitt første mål i Søgne-drakta. (Foto: Frank Solås)
Bevis, Jarle Rogstad viser frem knottemerkene etter straffesituasjonen. (Foto: Frank Solås)