Fortsatt ledige plasser ved Forskerfabrikkens sommerskole

Publisert

Barn er nysgjerrige. Det trenger vi ikke å lære dem. Men vi gjør en innsats for at de skal fortsette å være nysgjerrige og stille spørsmål. Kunnskap om realfag er nyttig for alle, den setter oss i stand til å ta kloke beslutninger og er avgjørende for å løse globale samfunnsutfordringer. Derfor sier vi at fremtidens helter kan realfag! Og derfor er sommerskolen viktig. 
 
- Vi forsker på plast. I Forskerfabrikken gjør vi realfag til praktiske fag hvor barna får utforske og eksperimentere ute og inne hele dagen. Vi tror det er grunnen til at så mange barn trives på vår sommerskole, sier grunnlegger Hanne S. Finstad.  
 
- Vi ser at sider ved vårt forbruk og materialer på avveie ødelegger naturen. På sommerskolen forsker vi på plast; hva er problemene egentlig og hvilke alternativer har vi? Vi møter miljøutfordringer med kunnskap og nysgjerrighet og ser at det finnes løsninger. Det motiverer! Den praktiske tilnærmingen gjør at realfag gir mening, forteller Finstad.  
 
Trend
Like mange jenter som gutter Forskerfabrikken har lang erfaring i å arrangere forskerkurs for barn og ungdom.  
- I fjor var det like mange jenter som gutter blant deltagerne og samme trend ser vi blant påmeldte i år. Det synes vi er veldig fint, sier Finstad.  
 
Interesse for livet 
- Mange barn får et helt annet forhold til realfag etter våre kurs. Vi bruker alle våre sanser og har det moro! Kurslederne er fremtidige lærere med en glødende interesse for fagene og stor formidlingsevne. De blir viktige rollemodeller og for mange varer opplevelsene livet ut; nesten en av fem tidligere kursdeltagere forteller at kurs de tok på Forskerfabrikken har hatt betydning for at de har utdannet seg innen realfag som voksne. 
 
- Realfag er helt grunnleggende for å utvikle bærekraftige løsninger på globale samfunnsproblemer. Da må vi gjøre en innsats for at barna skal fortsette å være nysgjerrige, stille spørsmål og ha en god opplevelse av realfag, avslutter Finstad. 
I samarbeid med Søgne kommune
Forskerfabrikkens sommerskole i Søgne er i samarbeid med, og støttet av Søgne kommune. 2018 var første gang sommerskolen ble arrangert i bygda, og kapasiteten ble da doblet i forhold til utgangspunktet grunnet stor søkning. I år arrangeres sommerskolen i Søgne i uke 32, fra 5. til 9. august. Deler av kurset foregår utendørs, og det er derfor rikelig anledning for de unge som deltar til å komme seg opp fra skolepulten og arbeide aktivt med oppgaver. 
- Dette er et annerledes sommerkurs fult av morsomme eksperimenter, og det er for alle som skal opp i 5. 6. og 7. klasse til høsten. Formålet med sommerskolen er i første rekke å øke barnas interesse for matematikk og realfag. I tillegg knyttes mange nye vennskap i løpet av sommeren, sa Trine Wåland som sammen med Henrik Klev var lærere på sommerskolen i 2018.
Informasjon om påmelding kan du finne på Søgne kommunes hjemmesider.  
Kommunalsjef Jon Wergeland synes det er kjekt at så mange ungdommer bruker en uke av sommerferien til annerledes læring. (Foto: Arkiv: Jon Aamodt)
Powered by Labrador CMS