Sjekteboller til sjekteracet

Publisert

I ferien har bakeriet på Verftet på Kapelløya hatt utsalg av nystekte brød. Tre typer, og det er Beth Repstad og Arnfinn Håverstad som har stått for baksten.


Vaktskifte
Fredag kveld var det vaktskifte i bakeriet og da overtok Anette og Leif Seilskjær driften. Det er Trond Moi som har bedt gjengen skape velduftende bakverk fra det lille steinovnsbakeriet på nordsiden av restauranten.
Leif er baker og konditor og gikk fredag i ferie fra et bakeri og rett til skjærgårdsbakeriet.
- Dette er ikke jobb, dette er bare moro, sier han.
Kreative er de fire også og hva annet gjorde de enn å komponere et eget bakverk til sjekteracet lørdag. 
Sjekteboller
Fredag kveld gikk den aller første testen av sjektebollene inn i ovnen.
- Vi tenkte vi måtte ha noe spesielt til racet, og former bollene i en oval form, litt lik sjektene, sier Seilskjær.
En flott bred stripe med eggekrem pryder også bakverket. (Se i NETT-TV vinduet det historiske øyeblikket da sjektebollene for aller første gang går i ovnen).
- Rogalendinger liker ikke boller med rosiner, våre han mange, men de er velkomne likevel, sier Seilskjær lattermildt.
Åpent bakeri
Bakeriet er åpent både betjent og selvbetjent i ferien.
- Flere utlendinger har fundert på hvordan vi kan la dørene stå åpne for selvbetjening uten at vi er til stede, men det har fungert helt fint hele uka, også betalingen, sier de.
Vil du vite hvordan bollene smakte har du sjansen lørdag under sjekteracet.
Sist oppdatert 18.07.2014 klokken 21.04 av Nicolai Prebensen
Anette og Leif Seilskjær samt Beth repstad og Arnfinn Håverstad betjener bakeriet på Verftet på kapelløya i sommer. (Foto: Nicolai Prebensen)
De aller første sjektebollene ute av ovnen. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS