Fire av fem mann som danner grunnlaget for Industridykk AS i Søgne. F.v.: Ole Martin Sørli, Stian Thorstensen, Magnus Antonsen og Jan Steinar Reiersen. Kim Erik Knudsen som er under utdannelse var ikke til stede da bildet ble tatt. (Foto: Nicolai Prebensen)

Satser stort blant de store

  Nicolai Prebensen
  20. apr 2017
  19:38
Selskapet Industridykk AS, med hovedsete på Høllen Vest industriområde i Søgne etablerte seg i januar i år, og snart består staben av fem ansatte.

Det hele startet med at Søgne-gutten Ole Martin Sørli bestemte seg for å kjøpe seg inn i den tidligere minedykkeren Magnus Antonsens Industridykk AS. Dermed ble de felles dykkerkunnskapene til ett selskap i Søgne.

Blir snart fem ansatte
Nå har selskapet tre ansatte og snart er to mann til i fast arbeid i selskapet. En av dem går nå på Dykkerskolen.

- Vi har alle jobbet for mange andre i mange år og tenkte at det nå var på tide å jobbe for oss selv. Vi har satset rundt 1,5 millioner kroner på lekter og utstyr og omtrent det samme beløpet i dugnad, sier Sørli som er daglig leder i selskapet.

- Det aller viktigste for oss er å drive etter de sikkerhets- og HMS regler som gjelder, og gjerne legge lista enda høyere. Det finnes noen «cowboyer» i denne bransjen og der skal ikke vi, sier Antonsen.

Lang erfaring
- Han er «råskinnet» av oss med tett på 10 år som minedykker i forsvaret og vet vel det meste av det som skal vites om faget, og litt til, skyter Sørli inn.

- Vi satser mot industrien i hele Sør-Norge og vi har et stort fortrinn i forhold til de store aktørene i bransjen. Lekteren vår går rett på et lasteplan og er derved enkel å flytte fra jobb til jobb. Derfor er vi svært mobile og mener at vi stiller på lik linje med de store selskapene, og vil kunne jobbe rimeligere, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Dykker Jan Steinar Reiersen klar for dykk i Høllebukta med hypermoderne dykkerutstyr. (Foto: Nicolai Prebensen)

Hvorfor Søgne som base?

- Det er et stort marked for oss i dette distriktet og ingen store aktører. Stort mer er det vel ikke å si om den saken og det begynner allerede å røre på seg. Vi har nettopp inngått et samarbeide med Vinje Industrier som er store i oljebransjen. Dette er en god avtale å ha i bunnen. Så får vi se hvor dette bærer hen.

- Dessuten fikk vi overta noen flotte lokaler etter Try Rør på Høllen Vest, sier de to før de klargjør for ett dykk i Høllebukta.

- Vi skal sjekke litt for Vidar på butikken om moringene og tauverket er i orden før gjestebryggene kommer på plass i juni. Dessuten får vi sjekket noe av utstyret samtidig. Da er dette er ren service for bygget her nede, avslutter Antonsen og Sørli.
Sist oppdatert 21.04.2017 klokken 08:04 av Nicolai Prebensen

Klargjør for dykk i Høllebukta: F.v. Stian Thorstensen, Jan Steinar Reiersen, Ole Marin Sørli og dykkerleder torsdag kveld, (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no