- Det er like skummelt hvert år

Publisert

- Nå har vi holdt på med dette i noen år, men det er nesten like skummelt hver jul, sier Karen Elisabeth Leithe Abrahamsen til N247 på Låvebroa på Stauslandstunet i Søgne lørdag ettermiddag.


650 kilo pinnekjøtt og fenalår var da levert ut til alle som hadde forhåndsbestilt varer etter årets slakting av villsau, de som du ser går ute på øyene i Søgne-skjærgården.

- Skummelt?
- Selv om vi prøvesmaker og gjennomfører blindtester av kjøttet vet vi jo ikke om kundene våre får den kvaliteten de forventer. Det hadde jo vært fryktelig om noen hadde satt seg ned ved julebordet og ikke syntes at kjøttet falt i smak, sier Audun Abrahamsen som sammen med familien steller med villsauen i skjærgården sommer som vinter.
Alt bortbestilt
- Vi ser jo at alt vi produserer forsvinner fort ut, og mange kommer igjen år etter år. Det må jo bety at kundene er fornøyd, uten at vi vet det med sikkerhet. Vi får svært få tilbakemeldinger og det får vi bare ta som et godt tegn, sier ekteparet.
Edvin Andersen er en av de som har bestilt to og en halv kilo pinnekjøtt av villsau, det for aller første gang.
- Jeg har ikke handlet julemat her tidligere og det blir et helt spesielt måltid. Å spise hel-økologisk mat fra skjærgården blir spennende og jeg synes dette er helt topp. Selvfølgelig støtter jeg alt det som produseres lokalt, noe jeg også gjør når andre varer skal handles, sier han.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Karen Elisabeth Leithe Abrahamsen på Låvebroa på Stauslandstunet i Søgne. (Foto: Nicolai Prebensen).
Abrahamsen forteller at han har holdt av noen varer til kommende julemarkeder.
Julemarked
- Vi har jo lyst til å være med på julemarkedet på Søgne gamle prestegård. Det starter førstkommende fredag og vi tar med oss 120 kilo pinnekjøtt og rundt 170 fenalår. I tillegg tar jeg med prøver på andre produkter slik at publikum kan få smake på andre, litt utradisjonelle produkter av vill norsk skjærgårdssau, blant annet sauehjerte smiler han lurt.
Sist oppdatert 24.11.2018 klokken 17:47 av Nicolai Prebensen
Edvin Andersen inne på Låvebroa for å hente ut pinnekjøttet han har forhåndsbestilt. Karen Elisabeth Leithe Abrahamsen og Audun Abrahamsen selger økologisk kjøtt av villsau som går på øyene i Søgne-skjærgården. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS