Hummerparken: Saken utsatt, ønsker dialog med grunneier

Publisert

Etter forslag fra Helge Reisvoll (H), vedtok et enstemmig plan- og miljøutvalg onsdag å utsette saken hvor det søkes dispensasjon for å montere en midlertidig føringskant ved siden av steinmuren som skiller hummerparken fra innseilingen til Kilen på Langenes. 
Utvalget var onsdag morgen på befaring i området og Olaus Syre, som har søkt om dispensasjon for å gjennomføre tiltaket, orienterte politikerne om hensikten og utføringen av det omsøkte tiltaket. Både Syre og flere andre fremmøte presiserte at føringskanten skulle være midlertidig og fjernes straks utraste steinblokker i  seilingsleden er fjernet. 
To båter, den største på 19 fot, passerte kanalen i begge retninger under befaringen og politikerne fikk selv se hvor lite klaring det er når båter skal manøvreres i den tidvis sterke strømmen i kanalen. 
Utraste steinblokker
Det er stein som har rast fra fjellet ved siden av kanalen som er det primære problemet for de sjøfarende. Steinene ligger slik til at det må manøvreres med små marginer for å unngå skader på båter, samtidig som den bevaringsverdige hummerparken heller ikke skal påføres skader. 
Det har tidligere ikke lykkes å komme til enighet om fjerning av steinene, og båteiere som trafikkerer kanalen har derfor ønsket den såkalte føringskanten som et midlertidig tiltak for å unngå skader både på båter og på hummerparken, inntil en permanent ordning med fjerning av stein kan gjennomføres. 
- Vil ha dialog
- Det er opp til tiltakshaver å gå i dialog med grunneier, sa Helge Reisvoll(H) som fremmet et utsettelsesforslag i saken. 
Han viste til dialogen som kom frem ved slutten av befaringen på Langenes onsdag morgen der grunneier ikke var uvillig til en dialog for å finne en permanent løsning for båttrafikken.
- Blir det ikke en løsning partene mellom, får vi nok saken tilbake til utvalget og kan ta stilling til den på nytt, repliserte Bernt Daland (FrP) etter at utvalget enstemmig hadde vedtatt å ikke realitetsbehandle saken. 

Bildet under: Det er ikke mye plass når en 19 fots båt passeres kanalen til Kilen på Langenes . (Foto: Jon Aamodt). 
Fungerende leder av plan- og miljøutvalget Yngvar Monstad ledet an under befaringen på Langens onsdag morgen. (Foto: Jon Aamodt)
Det er Olaus Syre som har søkt kommunen om dispensasjon for å montere en midlertidig føringskant langs hummerparken. (Foto: Jon Aamodt)
Powered by Labrador CMS