- Sjekk den gårdstraktoren

Publisert

Odd Jørgensen, Ivar Åsland og Andreas Mølland er nok en gang litt utradisjonelle. Hvem husker ikke krabbeklosaken som herjet i vår.

Relaterte artikler
Brøyting
På Nepstadmyra i Songdalen har gjengen et verksted som det gjelder å komme frem til når det snør. Den drøye kilometeren inn til verkstedet må brøytes og gårdstraktoren, en Cace International ble syk i motoren sist vinter. «Røder» som er navnet traktoren lyder, måtte bytte ut de gamle hestene med nye.
Det er nå gjort og «Røder» er klar for videre arbeid. Men den 30 år gamle traktoren var litt sliten i pussen. Hva gjør vel det når den er i eie av noen kreative kunstnere, den ene sågar med en rekke internasjonale priser i bildekor utført med airbrush.
Dekorert
Fredag morgen ble traktoren mattet. Så ble den grunnet, og etter tørk satte Ivar Åsland i gang med malerverktøyet sitt. 
Sent fredag kveld var jobben gjort og «Røder» var helt klar for nye sesonger med gårdsarbeid.
- Jeg får jo et litt nærmere forhold til traktoren nå som den er blitt så fin, sa Odd Jørgensen som har bygget opp gården bit for bit gjennom flere år. 
I tillegg til et stort restaureringsarbeid på det gamle huset på Nepstadmyra har han og Freden Form gutta bygget et flott verksted som de bruker i det daglige arbeidet. Nå er grunnmuren til en større stall ferdig, og kjenner vi de driftige folkene der opp rett, står nok den også ferdig ganske snart.
Sist oppdatert 06.09.2014 klokken 17.14 av Nicolai Prebensen
Og slik ble traktoren etter endt lakkeringsarbeide. (Foto: Privat)
F.v. Odd Jørgensen, Andreas Mølland og Ivar Åsland klare til å starte siste finpuss på <> fredag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS