Ville sende et signal i diskusjonen om fremtidig legevakt

Publisert

Det ble debatt i kommunestyret da Søgne kommunestyre torsdag kveld skulle vedta å si opp den interkommunale avtalen om legevaktsamarbeid som i dag gjelder mellom Søgne og Songdalen kommuner. 
På tross av full enighet om at en interkommunal avtale ikke kan videreføres internt i en ny kommune, ønsket Christian Eikeland å sende et sterkt signal om at man ikke vil si opp dagens avtale før det er avklart hva som skal avløse denne og hvordan legevaktsordningen blir etter at Søgne og Songdalen er blitt en del av nye Kristiansand kommune. 
Legevakt eller?
- Vi vil ikke ha ambulanse med to leger stasjonert i Søgne. Vi vil ha det vi har i dag, kveldsåpent legesenter repliserte Aslaug Bakke (Ap) etter en lengre debatt om fremtiden til legetjenestene i Søgne og hvordan det kan sendes politiske signaler om denne. 
Artikkelen fortsetter under annonsen
Det er tidligere kommet ulike signaler om hva som er den beste legevaktsordningen i den nye kommunen. Samtidig er det gitt sterke politiske signaler om at tjenestene i den nye kommunen skal bli like gode eller bedre enn dagens, og tilbud om fortsatt lokale legetilbud har blitt trukket fram som en forutsetning av lokale politikere. 
Bjarne Bentsen Lieng (Sp) er fremdeles ikke sikker på at Søgne blir en del av nye Kristiansand fra kommende nyttår, og stemte sammen med FrPs gruppe mot å si opp den interkommunale avtalen før en tilfredsstillinde ny avtale om legevakt er på plass. De seks stemmene var likevel ikke nok til å hindre at kommunestyret formelt vedtok å si opp dagens avtale. 
Fremtidens tilbud av legetjenester i nye Kristiansand skal etter planen behandles av fellesnemnda i slutten av mars. 
Christian Eikeland (FrP) fremmet forslag om at den interkommunale avtalen om legevaktsamarbeid ikke blir sagt opp før en tilfredsstillinde ny legevaktstjeneste er vedtatt. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Powered by Labrador CMS