Workshops hele våren

Publisert

- Det begynner å fylles opp, men vi har fremdeles kapasitet, sier Vårin Traaholt som gjennom hele våren skal holde workshops og omvisninger for de aller minste til de aller eldste på Søgne gamle prestegård.


- Jeg skal følge opp ønsket om at menneskene skal lære seg å kjenne på, og berøre kunsten til Aase Texmon Rygh. Vi skal lage formene i papp og papir og vi skal bevege oss litt, sier Traaholdt som er innleid av Nasjonalmuseet for å være ved Søgne gamle prestegård så lenge utstillingen «Evighetens Form» vises på stedet.
I tillegg til workshops som må forhåndsbestilles, vil det arrangeres kunstsøndager på prestegården hvor det blir omvisning og workshops som er åpne for store og små. 
- Alt dette betales av Nasjonalmuseet og vi er heldige som har fått dette til, sier konsulent Marit Gjertsen til N247 søndag ettermiddag.

Senioromvisning
- I tillegg vil vi ha senioromvisning 20. april, 18. mai og 6. juni, og den 29. april får vi et spennende foredrag om Texmon Rygh som har fått tittelen «Kvinnelig pioner eller bare pioner. Det er Sigrun Asebø, førsteamanuensis i kunsthistorie ved Universitetet i Bergen som holder dette. I etterkant blir vi servert syrisk musikk og mat. Dette koster ingenting, men vi må ha påmeldinger slik at vi vet hvor mange som kommer, sier hun videre.
«Evighetens Form» ble offisielt åpnet av enhetsleder for kultur, Marianne Laukvik søndag, og skal stå frem til 11. juni.
Flere opplysninger om prosjektet finner på hjemmesiden til Søgne gamle prestegård.
"Evighetens Form" av Aase texmon Rygh ble offisielt åpnet søndag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS