Fikk 400 liter diesel i motorrommet

Publisert

En fritidsbåt måtte ha assistanse etter lekkasje fra en drivstofftank onsdag morgen. Familien fra Bergen som er på sommerferie i skjærgården lå til kai på Åros Familiecamping da uhellet skjedde.
- Vi kjente sterk diesellukt da vi ved åttetiden i morges gjorde oss klar for å kjøre vestover mot Mandal, sier familiefaren til N247.
Båten har to drivstofftanker og en rask undersøkelse viste at babord tank hadde mistet nær 400 liter diesel som var lekket ut i motorrommet. 

Ble assistert av redningsskøyte
- Redningsskøyte er rekvirert for å buksere fritidsbåten til brygga i Høllen for lensing, sier båtfører Håkon Skjolden etter  at fritidsbåten er sikret ved brygga i Høllen. 
Sammen med resten av mannskapet må han videre til Ny-Hellesund der en annen båt har problemer med propellen. 
Sikret området
- KBR Søgne og Songdalen legger ut lenser rundt båten for å sikre at eventuelle lekkasjer til sjøen kan holdes under kontroll, sier utrykningsleder Olav Framvik til N247. 
Han sier videre at tankbil er rekvirert for å tømme motorrommet og reparatører fra Søgne Motorservice vil deretter starte reparasjon av skaden,
Det blir et kjedelig avbrekk i turen, sier den uheldige båtføreren som ellers regner med at båtens forsikring vil dekke kostnader i forbindelse med uhellet.
KBS Søgne og Songdalen la ut lenser rundt båten for å hindre forurensning ved eventuelt søl. (Foto: Jon Aamodt)
Båtfører Håkon Skjolden og utrykningsleder i KBR Olav Framvik etter at fritidsbåten er trygt på plass ved Høllebrygga onsdag formiddag. (Foto: Jon Aamodt)
Powered by Labrador CMS