Starter filmstudio: Satser på å samle alle gode krefter i Agder

Publisert

I et lagerlokale, nå ombygd til et hypermoderne filmstudio, like ved E18 nær Sørlandsparken lanserer en kreativ gjeng med tre sørlendinger i spissen og en ansatt østfolding et TV-produksjonsselskap som har fått navnet «Mose By Scream».


Selskapet heter egentlig bare «Mose Studios», men er også knyttet opp mot produksjonselskapet «Scream» som er kjent for produksjoner for mange store selskaper. 
Blant disse fire finner vi Chris Thomas Johansen fra Vedderheia i Søgne, kjent for mange produksjoner bak kamera, blant annet som A-fotograf i 2020 sesongen av Farmen, og ikke minst mangeårig fotograf for 71 grader nord hvor fotografene må bevege seg sammen med deltakerne, men ofte må flytte seg dobbelt så langt som dem. De bor og lever likt med deltakerne, men står alltid opp først og legger seg alltid sist under produksjonen.
Gullruten
I fjor vant han gullruten for beste énkameraproduksjon i en NRK-serie.
- Det er vår egen erfaring og ikke minst den premierte fotografen Chris Thomas´ erfaring vi drar inn i dette studioet. Selv før lansering av prosjektet vårt har vi nettopp gjort opptak til en reklame for reklamebyrået S & B-N av Hennig Olsen is og Freia som snart skal lansere ett nytt produkt, sier Martin Litwicki fra Kristiansand.
100 kvadratmeter
Lokalene i Krittveien er bygget opp fra et tomt lagerlokale, med sminkerom, lunsjrom, produksjonslokale og ikke minst et filmstudio på rundt 100 kvadratmeter.
- Her kan vi ta inn biler, og lastebiler kan rygge inn i studioet hvis behovet skulle være der, sier Chris Thomas Johansen som N247 har omtalt flere ganger, blant annet da han startet sin vei mot karrieren med å sitte hjemme i et ombygd soverom på Vedderheia og klippet opptakene sine.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Sørlendingene og østfoldingen i filmstudioet hvor det er plass nok til å filme det meste. (Foto: Nicolai Prebensen).
Den gang ønsket han å kunne leve av filmproduksjon, noe han har klart med glans.
Tro på konseptet
- Vi ville ikke ha gjort dette hvis vi ikke hadde tro på dette konseptet. Vi har med oss masse erfaring på tross av vår forholdsvis unge alder. Dette studioet mener vi er unikt i hele Agder, og vi inviterer etter hvert til å bygge opp et fagmiljø med andre fagfolk som kan noe vi ikke kan. Vi vil invitere til fagkvelder, og lokalene kan leies av de som skal produsere film.
- Dette gjør vi for å bygge opp et filmsenter her i sør, og alle aktører innen bransjen i Agder er hjertelig velkomne til å ta kontakt med oss når vi nå åpner opp. Det vi har gjort sammen med «Scream» i Oslo, skal vi kunne gjøre også her på Sørlandet, sier Litwicki videre.
Fredag klokken 12.00 lanserte selskapet med tre sørlendinger og en østfolding seg selv på nettet og «Mose Studios» er en realitet.
Hvis du lurer på hva firmanavnet mose betyr, er det akkurat det det er, mose. 
- Vi er veldig glade i grønt og liker best å filme i naturen. Det kommer litt mose inn i lokalene våre også etter hvert, avslutter Chris Thomas Johansen.
Martin Litwicki (fremst), Kevin Dahlman, Chris Thomas Johansen og Ørjan Aslaksen utenfor filmstudioet ved Sørlandsparken i Kristiansand. (Foto: Nicolai Prebensen)
Fra opptakene for S & BN med Freia og Hennig Olsen torsdag. (Foto: Martin Litwicki, Mose Studios)
Powered by Labrador CMS