Starter ny underskriftskampanje mot kommunesammenslåing

Publisert

Aksjonsgruppa for «Søgne fortsatt som egen kommune» skriver onsdag kveld i en pressemelding at de fortsatt kjemper for at Søgne kommune skal være selvstendig. Onsdag kveld sendte aksjonsgruppen ut en pressemelding hvor det skrives at det nå formelt har startet en underskriftskampanje;
"Hensikten med underskriftkampanjen er å få politikerne til å stå ved tidligere vedtak.
Søgne kommunestyre har med klart flertall sagt nei til kommunesammenslåing. 
Vi vil med underskriftskampanjen bevisstgjøre Søgne kommunestyre om ikke å binde opp Søgne kommune i vedlagte forhandlinger med Kristiansand, Songdalen og Søgne den 20.06.2017.
Disse forhandlingene  bærer preg av hastverk, mangelfull kommunikasjon om tidsplaner og mandater , og vi mener det vil være et forsøk på å fremskynde en prosess for den videre saksgangen i forbindelse med kommunesammenslåingen".
Gruppa minner også på det felles kommunestyremøtet mellom «K3» kommunene i Kristiansand den 20. juni.
"Vi minner om:
Vedtak i Søgne kommunestyre den 22.06.2016: "Kommunestyret legger det klare råd ved folkeavstemningen til grunn, og avslutter derved prosessen hva angår kommunesammenslåing.»
Fra felles formannskapsmøte mellom Søgne og Songdalen kommuner den 14.09.2016: Det ble debattert mulighet for å utrede et K3 alternativ. Dersom K3 skal utredes, må det komme initiativ fra Søgne kommune, var vedtaket.

Dette initiativet kom aldri fra Søgne kommune.

Vi ønsker også at Søgne kommunestyre skal søke om reversering av et eventuelt igangsatt tvangsvedtak dersom valgresultatet fra Stortingsvalget gir anledning til det.

Vi ønsker dermed  at alle kommunens stemmeberettigede innbyggere over 16 år støtter opp om kampanjen, og dermed også sier nei til bruk av tvang".

Pressemeldingen er underskrevet av, Lajla Elefskaas, Bjørg Bjørsvik, Kenneth Harbak og Vidar Ertzeid.
Aksjonsgruppa "Søgne fortsatt som egen kommune", startet onsdag en underskriftskampanje mot kommunesammenslåing. (Foto: Arkiv)
Ordførerne Johnny Greibesland, Harald Furre og Astrid Hilde møtes sammen med sine respektive kommunestyrer i Kristiansand 20. juni for å diskutere kommunesammenslåing etter innkalling fra fylkesmannen. (Foto: Arkiv, Nicolai Prebensen)
Powered by Labrador CMS