Tjomsland-debutant sjokkerte trav-Norge

Publisert

Travekspertene overgikk hverandre i hyllester da Øystein Tjomslands megatalent Rappstjernen debuterte med seier på Bjerke onsdag. Hvem skal slå denne i årets storløp?
Mye har vært skrevet om Øystein Tjomslands 3-årsårgang i 2018. Den ene debutanten etter den andre har imponert i sine fremtredener i løpsbanen, men det publikum fikk oppleve på Bjerke onsdag kveld overgikk selv de villeste fantasier. Rappstjernens debut fikk travekspertene til å gå av hengslene.
- Det er faktisk helt spinnvilt! Rappstjernen er et supertalent, utbrøt TV-kanalen Rikstoto Direktes ekspert Stian Hallenstvedt rett etter målgang.
Det tok heller ikke mange minuttene før mikrobloggtjenesten Twitter strømmet over av hyllester.
- Rappstjernen med enorm debut, skrev mangeårig Rikstoto Direkte-reporter Kurt Hella.
- Rappstjernen og Egon er i rute. 1.21 siste 500. Neste raskeste siste 500 i historien i debut, fastslo TV-kanalens Anders Mikkelborg minutter senere.
Og nettopp Egon, trent av fremgangsrike Geir Vegard Gundersen, var gjort til favoritt i løpet. Nittedal-hesten hadde imidlertid ikke sjanse til å rå på megatalentet fra Sørlandet. Gundersen var da også stum av beundring etter løpet.
- Tjomsland og disse kaldblodshestene, der klarer jeg ikke å henge med, sa en av Norges beste travtrenere med et oppgitt smil.
Rappstjernen avsluttet altså den siste halve kilometeren av løpet i 1.21-fart. For å forsøke en sammenligning; det blir som om Lone Johansen, den norske jenta som tok sølv på 10 km skiatlon under junior-VM i Sveits tidligere i vinter, skulle holdt følge med Marit Bjørgen de siste 7,5 kilometerne av tremila! Tjomsland selv tok ikke av etter løpet, men fastslo på nøkternt vis at den sørlandsoppdrettede 3-åringen som eies av tidligere Rosenborg-profil Tor Gunnar Johnsen er noe utenom det vanlige.
- Det er en lang sesong, og det gjelder å kjøre litt fornuftig. Nå ble det full fart til slutt, og hestene fikk en god opplevelse. Rappstjernen holder vi høyt. Han har en god teknikk og virker ukomplisert. I tillegg er han startrask, og det scorer de høyt på. Det er et stort talent, fastslo Tjomsland på seremoniplass.
Rappstjernen vant på 1.31,3/2140 meter. Hesten er oppdrettet av Knut Erik Dåbu fra Froland.
Richard Ekhaugen 
Sørlandets Travpark AS
Samfunns- og mediekontakt

Øystein Tjomsland har trent frem det som kan være Norges største kaldblodstalent denne sesongen, Rappstjernen. Til høyre eier Tor Gunnar Johnsen, tidligere RBK-spiller. (Foto: Hesteguiden.com)
Powered by Labrador CMS